ALLERGENER

Ämnen som är orsaker till allergi, eller annan överkänslighet, kallas för allergener. De flesta allergener är proteiner och de vanligaste ämnena kopplade till livsmedel som leder till allergiska reaktioner hos människor klassas som livsmedelsallergener. Dessa allergener finns listade i bilaga II till Informationsförordningen EU (nr) 1169/2011. 

Provtagning för allergener bör ske utifrån ett riskbaserat synsätt. Validering av råvaror, färdigprodukt och rengöringsrutiner bör ske genom ett ackrediterad laboratorium som använder vadliderade metoder. När tillverkningsprocessen väl blivit validerad så bör däremot den dagliga verifieringen av dessa rutiner utföras som egenkontroll genom användning av olika metoder anpassade efter tillverkarens förutsättning och rutiner.  

AgraStrip Allergen teststrips och AgraQuant Allergen ELISA är en serie allergenanalysprodukter som täcker in hela analysbehovet kedjan från råvara till rengöring.

  • AgraStrip Allergen passar för snabba och enkla on-site tester av produkter, sköljvatten eller ytor och ger kvalitativa svar inom 15 min. 
     
  • AgraQuant Allergen är en serie välbeprövade ELISA-baserade testkit som omfattar de flesta typer av livsmedelsallergener. Produkten kräven en ELISA-läsare och ger kvantitativa svar inom 90 minuter. 
     
  • AgraQuant Allergen Plus är en helt nyutvecklad serie ELISA-baserade testkit som effektiviserar analysarbetet genom ny typ av snabb extraktionsprocedur som utförs på samma sätt för alla typer analyser. Produkten kräver en ELISA-läsare och ger kvantitativa svar inom 45 minuter. 
Visa produkter
Filtrera produkter
  • Analysparameter
  • Allergenscreening
  • Fisk & Skaldjur
  • Gluten
  • Gluten 12
  • Mjölk
  • Nötter & frön
  • Proteiner
  • Ägg
  • Ärt- o baljväxter
  • Varumärke
  • AgraQuant
  • AgraStrip
  • Clean-Trace
  • ELX
  • StatFax
  • Förpackning
  • Styckvara
  • 10 st/förp
  • 48 st/förp
  • 96 st/förp
  • Sortering
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A
  • Pris Fallande
  • Pris Stigande

Inga produkter hittades