ALLERGENER

 
Ämnen som är orsaker till allergi, eller annan överkänslighet, kallas för allergener. De flesta allergener är proteiner och de vanligaste ämnena kopplade till livsmedel som leder till allergiska reaktioner hos människor klassas som livsmedelsallergener. Dessa allergener finns listade i bilaga II till Informationsförordningen EU (nr) 1169/2011. 

Provtagning för allergener bör ske utifrån ett riskbaserat synsätt. Validering av råvaror, färdigprodukt och rengöringsrutiner bör ske genom ett ackrediterad laboratorium som använder vadliderade metoder. När tillverkningsprocessen väl blivit validerad så bör däremot den dagliga verifieringen av dessa rutiner utföras som egenkontroll genom användning av olika metoder anpassade efter tillverkarens förutsättning och rutiner.  
 
Visa produkter
Filtrera produkter
  • Analysparameter
  • Allergenscreening
  • Fisk & Skaldjur
  • Gluten
  • Gluten 12
  • Mjölk
  • Nötter & frön
  • Proteiner
  • Ägg
  • Ärt- o baljväxter
  • Varumärke
  • AgraStrip
  • 3M Clean-Trace
  • 3M Protein Rapid
  • Förpackning
  • Styckvara
  • 10 st/förp
  • 48 st/förp
  • 96 st/förp
  • Sortering
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A
  • Pris Fallande
  • Pris Stigande

Inga produkter hittades