2020-03-13

HANDLINGSPLAN COVID-19 UTBROTT

Med anledning av nuvarande utbrott av COVID-19 (coronavirus) som påverkar vår omvärld redogör vi här för vår handlingsplan inför utmaningarna detta kan innebära.

Våra anställda och våra kunders hälsa och säkerhet har alltid högsta prioritet och detta blir extra tydligt i dessa tider. Livsmedelssäkerhet är en kritisk faktor för att upprätthålla ett fungerande samhälle och därför har vi tagit fram en plan för att säkerställa att tillgängligheten av våra produkter och tjänster inte påverkas mer än nödvändigt.

 

Order: 

Vårt mål är att leverera varor utan avvikelser som vanligt. Vi ser löpande över lagernivåer och stämmer av med våra leverantörer avseende lager- och leveranskapacitet.  

 

Kundsupport: 

All personal med möjlighet att arbeta på distans arbetar hemifrån. Kontor och lager är däremot alltid bemannat och åtgärder har vidtagits för att minimera risk för smittspridning.

 

Frakter: 

Vi har ett nära samarbete med våra fraktpartners och har flera alternativ för leveranser av produkter inom landet och internationellt. Förseningar kan förekomma på grund av längre hanteringstider vid gränskontroller och terminaler. 

 

Resor: 

I syfte att i rådande läge minska risken för smittspridning, så kommer vi minimera resor och kundbesök med personliga möten. IWAB har väl utvecklade resurser och teknik för att kommunicera med hjälp av digitala verktyg, och vi kommer därför i möjligaste mån styra om flertalet av våra möten till videosamtal.

 

Vi följer ständigt utvecklingen och anpassar åtgärder allt efter som situationen förändras för i slutänden handlar all vår verksamhet om människors hälsa. Vi kommer därför hålla dig uppdaterad på eventuella förändringar som sker men du är alltid välkommen att höra av dig om du har några speciella önskemål eller frågor. 

 

Bästa hälsningar

Peter Gibson 
VD