2019-03-08

IWAB OCH KERSIA TECKNAR DISTRIBUTÖRSAVTAL

IWAB och Kersia har tecknat ett distributörsavtal där IWAB kommer representera Kersias produktportfölj mot livsmedelsindustri och agrikultursektorn.

IWAB har sedan tidigare varit nordisk generalagent för Fumispore och Fumagri från LCB Food Safety, som nu blivit en del av Kersia.

 

Det nya och utvecklade samarbetet kommer innebära att nordiska livsmedelsproducenter kommer få tillgång till ett nytt och större utbud av rengörings- och desinfektionslösningar.

·      

- Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet få lansera produktkatalogen från Kersia mot den nordiska livsmedelsindustrin. Det innebär att vi kompletterar vårt erbjudande till våra kunder och att vi i ännu större grad kan bli en helhetsleverantör med fortsatt fokus på miljöriktigt hållbara och innovativa lösningar inom livsmedelssäkerhet, säger Peter Gibson, VD på IWAB.

 

IWAB har sedan starten 2002 arbetat mot att bli den ledande aktören av produkter och tjänster inom livsmedelssäkerhet och kan idag erbjuda erfarenhet och expertis från analysprodukter för livsmedel och produktionslokaler till effektiva och innovativa rengörings- och desinfektionslösningar. Företaget finns representerat genom distributörer i samtliga nordiska länder.

 

- Vi är nöjda med att kunna vidareutveckla vårt strategiska samarbete med IWAB för att gemensamt kunna stärka våra positioner inom norden. Det nya samarbetet ger de båda företagen möjlighet att på ett ännu bättre sätt hjälpa våra kunder mot en säkrare livsmedelssäkerhet. Genom att kunna erbjuda lösningar från lantbruk hela vägen in i livsmedelsproduktion är vi övertygade om att vi tillsammans med IWAB kommer kunna säkerställa god hantering och hög livsmedelsäkerhet, säger Robin Ambré, Sales Manager Nordic på Kersia.

 

Kersia SA är skapat ur en sammanslagning av två ledande bolag inom hygiensektorn, Hypred SA och Anti-Germ AG. Genom ytterligare strategiska förvärv så som LCB Food Safety, Medentech, G3 och Kilco så skapades under 2018 den nya gruppen Kersia SA. Kersia har snabbt blivit en av Europas ledande tillverkare av produkter inom livsmedelssäkerhet och erbjuder lösningar över hela livsmedelskedjan, från lantbruk till livsmedelsproduktion. Kersia är specialiserade på just livsmedelskedjan och är idag verksamma i mer än 90 länder.

 

För mer information, kontakta:

Peter Gibson, IWAB, peter.gibson@iwab.se / tel: +46 (0)31 742 95 67

Robin Ambré, Kersia Skandinavien, robin.ambre@kersia-group.com / tel: +46 (0)705 107 528.

Robin Ambré, Kersia SA och Peter Gibson, VD IWAB